Stichting Omen

Stichting Omen organiseert twee keer per jaar het LARP evenement Omen.

Het bestuur van Stichting Omen is inmiddels al door de wol geverfd. De laatste evenementen zijn gesmeerd verlopen, maar toch proberen we elke keer iets beters te doen.

“Zoveel mogelijk kwaliteit toevoegen aan alles wat al goed is aan Omen.”

Het team heeft eigenlijk maar 1 doel: zoveel mogelijk kwaliteit toevoegen aan alles wat al goed is aan Omen. Klinkt leuk in zo’n regeltje, he? Vinden wij nou ook. En wat nog beter klinkt is dat we zeker weten dat het kan. En alleen al daarom is het nodig dat we het doen. Want als je kwaliteit kán verbeteren, dan ben je aan je spelers en jezelf verplicht om het te doen. Zo simpel is het. En we weten heus wel dat dat makkelijker is gezegd dan gedaan.

Wij zijn altijd op zoek naar fanatieke vrijwilligers die het huidige team willen versterken. Dus ben je enthousiast over Omen? Wil je graag iets bijdragen aan het evenement? Wacht niet langer en stuur dat mailtje naar bestuur@omen-larp.nl. Je bent van harte welkom!

Omen logo

Over LARP

Moeten we je serieus vertellen wat Live Action Roleplay is? Echt? Mooi niet! Je bent helemaal tot hier gekomen, dus je weet inmiddels echt wel genoeg. Wat we je wél willen vertellen is wat Live Action Roleplay bij Omen is. En hoe gaaf het is.

“Van groots en episch tot superpersoonlijk subtiel spel. En alles er tussen in.”

Op Omen kun je qua larp eigenlijk alles kwijt wat je hartje begeert. Van groots en episch tot superpersoonlijk subtiel spel. En alles er tussen in.

Heb je zin om helemaal mee te gaan met het Grote Belangrijke Plot Waar Alles Van Afhangt? Kan allemaal. Duik je liever in de Grote Plaatselijke Politieke Arena Waar Chaos Een Ladder Is Enzo? Kan allemaal. Zet je je liever vol overgave in om het Grote Welzijn Van Iedereen In Het Dorp te verbeteren? Kan allemaal. Wil je met een eigen groepje helden Iets Absoluut Moois En Onvergetelijks neerzetten? Kan allemaal. En als je zin hebt om er in je eentje op uit te trekken om Geheel Onbedoeld In De Grootst Mogelijke Problemen te komen? Kan ook. Geen probleem.

Omen is uniek, uitdagend, spectaculair. En het is er voor elke soort speler.

Omen logo

Meedoen

Stichting Omen organiseert een toegankelijk fantasy evenement met diepgaand persoonlijk plot. We organiseren dit evenement voor maximaal 120 spelers, en altijd zoveel mogelijk monsters.

Je hoeft geen uitgebreide achtergrond- of metafysische kennis te hebben om mee te doen aan het plot, maar je kan hier zo in mee als nieuwe speler. De achtergrond die jij uitwerkt en inlevert bij onze spelleiding kan van grote invloed zijn op de spelverloop van jou en de andere spelers.

Kijk er niet van op dat die figuur die in je achtergrond staat beschreven ook daadwerkelijk langs komt om verhaal te halen. Of dit nu gaat om een eenvoudige burenruzie of om de essentie van magie zelf, ligt helemaal aan jezelf.

Met ons regelsysteem proberen we om de roleplay zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij beperken je niet in het dragen van harnas of wapens maar geven je mogelijkheden om veel door te groeien in de toekomst. Zo kun je bij ons zijn wat je wilt, maar besef je wel dat alle keuzes ook consequenties kunnen hebben.

Omen logo

De organisatie

Stichting Omen

Stichting Omen is opgericht in 2006 om Live Role Play evenementen te organiseren. Na een eerste playtest zijn er sindsdien meer dan 25 evenementen georganiseerd. Stichting Omen heeft altijd een fanatieke groep vrijwilligers gehad die de evenementen samen mogelijk maakten.

Het Bestuur

In 2018 heeft het bestuur van Stichting Omen weer de nodige wijzigingen ondergaan. Met onze nieuwe voorzitter die al wel jaren ervaring heeft in het bestuur en een aantal nieuwe gezichten, hopen we Stichting Omen jaren lang door te kunnen laten gaan en ook weer een stukje beter te maken.

Het bestuur bestaat uit zes leden:

Voorzitter: Bas ‘s-Gravemade
Secretaris: Merlijn de Jong
Penningmeester: Raoul Eggen
Algemeen Bestuurslid: Anne Pronk
Algemeen Bestuurslid: Franka Kerklaan
Algemeen Bestuurslid: Jurjen Olthoff

 

Contact

Omdat het bestuur zich niet met Plot of IC zaken bezig houdt, is er een scheiding in communicatie tussen de spelleiding en het bestuur. Daarom kun je ze bereiken via de volgende twee e-mail adressen.

bestuur@omen-larp.nl
spelleiding@omen-larp.nl

Omen logo

Evenementenagenda

2019

Omen XXVII 7, 8 en 9 juni
Omen XXVIII 27, 28 en 29 september

 

Omen logo

Evenementengids Omen

Data

Omen XXVII vindt plaats van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni 2019. De opbouw van het evenement start al een dag eerder, op donderdag 6 juni. Spelers en Figuranten zijn welkom op het terrein vanaf vrijdag, tenzij ze mee willen helpen met opbouw.

Tijd IN is :

  1. Vrijdag tussen 20:00 en 02:00
  2. Zaterdag tussen 10:00 en 02:00
  3. Zondag tussen 10:00 en 16:00

Je kan natuurlijk nog doorspelen na 02:00 maar er zullen geen of nauwelijks NPCs meer actief zijn.

Overnachting

Omen is een kampeer evenement. Je zult dus je eigen tent of ander onderkomen mee moeten brengen. Er is een ruim kampeerveld beschikbaar waar je de tent kan opzetten. Het kampeerveld is volledig OC terrein en er wordt dus niet op gespeeld. Je kan met een IC verantwoorde tent ook op het spelterrein overnachten. Er is ook voldoende ruimte om een IC kamp op te zetten voor jou en je eventuele groep.

Locatie

De locatie van Omen is het “Inka” terrein in Zeeland, Noord-Brabant. Dit terrein bestaat uit een kampeerveld, een parkeerveld en een halfopen plek in het bos waar het “dorp” wordt opgebouw voor de evenementen van Omen. In dit deel is een vaste sanitaire voorziening aanwezig met toiletten en douches gescheiden voor mannen en vrouwen.

Bereikbaarheid

De locatie is eenvoudig te bereiken met de auto. Ook met het Openbaar Vervoer is de locatie bereikbaar, maar dit vereist een kleine wandeling.

Het terrein is het eenvoudigste te vinden door in je navigatiesysteem “Weversweg 5, Zeeland” in te voeren. Hierdoor eindig je tegenover het Inka terrein.

Op- en Afbouw

De opbouw van Omen start op donderdag rond 13:00. Vanaf dit moment is alle hulp welkom! Als je je aan wilt melden voor de opbouw kun je een mailtje sturen naar bestuur@omen-larp.nl. Op donderdagavond is altijd een gezellige diner en kampvuur avond voor alle opbouwers! Als opbouwer krijg je bovendien een barkaart van € 5.

Catering

Omen werkt met een Barkaarten systeem. Elke Barkaart vertegenwoordigd een waarde van € 5. De bediening bij de Bar zal afkruisen hoeveel van jouw barkaart gebruikt is. Je kan vooraf, of tijdens het evenement, bij de Bar je barkaarten kopen en afhalen. De barkaarten hou je zelf bij je.