Setting

Een harde wereld. Een romantische wereld. Een wonderlijke wereld. Dat is Omen. Levensgevaarlijk, mooi, raadselachtig. En boven alles: spannend!

“Hier vecht je om je stoutste dromen realiteit te maken.”

Hier ga je tot het uiterste om die laatste aanwijzing van het raadsel te vinden. Hier vecht je om je stoutste dromen realiteit te maken. Hier blijf je staan wanneer anderen wegrennen.
Help je elkaar? Help je de wereld? Help je alleen jezelf? Het kan allemaal. De wereld van Omen heeft een plek voor elke soort avonturier.

Omen logo

Wereld

Omen speelt zich af in een gesloten fantasy-setting. In deze setting bestaan verschillende rassen zoals mensen, elven en dwergen. Magie is sterk vertegenwoordigd en een alledaags fenomeen. Je kunt het in oude artefacten met mysterieuze krachten tegenkomen maar ook in de keuken van een gezellige herberg. Daarnaast is ook is de invloed van de goden dagelijks te aanschouwen. De gelovigen zijn overal te vinden en verkondigen hun woord, maar de goden zelf laten zich niet zien.

Bijzonder aan de wereld waarin Omen zich afspeelt is dat clichés doorbroken zijn. Ondoden waren tot het eerste evenementen een totaal onbekend fenomeen. Verhalen over Orks doen regelmatig de ronde maar gaan in werkelijkheid over grotere goblins. De plagerige Ghouls blijken levender te zijn dan de meeste verhalen doen vermoeden. Omen is een zware en bloederige zoektocht naar de waarheid, die misschien wel nooit gevonden word.

Wie denkt een held te zijn in dit verhaal komt bedrogen uit. Een mens is niet meer dan een mens, en in elvenogen nog minder dan dat. En terwijl de helden van dit era ten tonele verschijnen, wekken de dodenbezweerders de helden van vroeger uit hun graf. Iedereen is een druppel op de gloeiende plaat en een dorp kan nooit weerstand bieden aan een leger. Bij Omen is iedereen sterfelijk, en met hen de wereld.

Map Final Version

Stadstaten

SaldradVaandel Saldrad

Saldrad wordt geleid door Professor Doctor Albert Weinar. Saldrad is een stad van uitvinders en alchemisten. Deze is dan ook de technologisch meest geavanceerde staat. De stadstaat heeft goede banden met de heuveldwergen, maar liggen constant in de clinch met de Sedrunae (Saldrad kapt hun bossen), maar vooral met zichzelf. Ze proberen elkaar constant af te troeven en andermans plek in te nemen. De slimste heerst, is het motto. Albert Weinar is misschien wel de meest intelligente mens die ooit heeft geleefd, maar toch is het de vraag hoe lang dit warhoofd op zijn plek blijft zitten.

Het wapen van Saldrad is een onyx schild met twee aaneengehaakte stalen tandwielen erop.

 

The Ivory Tower

Vaandel Ivory TowerThe Ivory Tower wordt geleid door Grootmeesteres Chantal Benoît der magische kunsten in aarde en vuur. De stadstaat is het hart van de elementale magie. Hier leert en bestudeert men alles over elementale magie. The Ivory Tower heeft goede banden met de Vuurvikingen en drijft hier ook goede handel mee. Ze hebben echter niets met spiritualiteit, wat een hoop spanningen met de tempels in het keizerrijk oplevert.

Chantal Benoît is een lieve, passionele en geduldige vrouw, ze is getrouwd met Charles en heeft drie leuke kindjes: Charlotte, Cindy en Cleo. Chantals grootste droom is haar leerstad uit te breiden met mistmagie, wat helaas nog steeds ontoegankelijk voor ze is.

Het wapen van The Ivory Tower is een rechthoekig vaandel waarvan de linker helft scharlaken is en de rechter beige. In het midden staat de ivoren toren.

 

 

BeniceVaandel Benice

Benice wordt geleid door Handelsprins Hendrik Johansz. Deze stadstaat is economisch de machtigste staat en is de enige stadstaat die handelt met Holger’s Hold
en Silver Peaks. Verder handelen ze ook nog met exotische oorden aan de noordoostelijke kust. Benice heeft echter constant gedonder met de Vuurvikingen, waardoor veel van de inkomsten in de verdediging van de stad en een parate vloot gaat zitten.

Hendrik is een hard en meedogenloos leider, toch zit hij stevig in het zadel. Hendrik beraamt plannen om voor eens en altijd de Vuurvikingen uit te schakelen.

Het wapen van Benice is een purperen vaandel met een gouden koord enkele centimeters van de rand dat uitloopt in een punt met drie gouden cirkels in het midden van de vaandel.

 

Vaandel KeizerrijkHet Keizerrijk Laoghairnon:

Het keizerrijk is gelegen in de Fields of Gold. De hoofdstad Torquil is een levendige metropool. De mensen die dit ooit hebben gevestigd zijn kolonisten uit een vergeten tijd. Het riverfolk is hier het meest vertegenwoordigd, maar alle rassen zijn te vinden in het keizerrijk.

Ooit was het keizerrijk het grootste verenigde rijk van alle rassen, maar na de dood van Keizer David Laoghairn viel het grotendeels uiteen. Zijn zoon bleek niet in staat om het keizerrijk weer te verenigen. Het rijk wordt nu geleid door Keizerin Rachel Safira Laoghairn. Ze is een strenge doch rechtvaardige keizerin die haar Rijk bestuurd door de directe ambtelijke verantwoordelijkheid bij de besturende Adel te leggen. Zij heeft al de eerste stappen gezet tot vereniging van het rijk.

Het keizerrijk is verdeeld in een aantal hertogdommen en rond iedere grote stad ligt een graafschap. Dit zorgt ervoor dat de lokale adel het rijk goed en ordelijk kan besturen. De grenzen van het rijk liggen iets boven Torquil, de geografische ligging van The Hazed Mountains en Holger’s Reach zorgen voor een uitstekende manier om het rijk te beschermen.

 

Omen logo

Rassen

Dwergen

Ooit woonden de dwergen in Orothan’s Spine. De bergen waren rijk aan goud, ijzer en andere delfstoffen. De dwergen kenden voorspoed en leefden in vele clans, tot eeuwen geleden de monsters van de nacht kwamen. Binnen enkele decennia was de dwergenbevolking flink uitgedund en waren alleen Holger en Murdaral clan nog over. De twee clans besloten hun thuis te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe plaats om te wonen.

Na een exodus van maanden, kwamen de dwergen aan bij de Hazed Mountains. Ze stuurden verkenners de dikke mist in, maar de enkeling die terugkwam, was compleet in de war. De Murdaral dwergen zagen dit als een teken: de dwergen moesten de bergen voorgoed vaarwel zeggen en een toekomst boven de grond gaan zoeken. Dit vonden de Holger dwergen oorsprongsschennis en besloten de bergen ten oosten van de Fields of Gold op te zoeken, terwijl de Murdaral dwergen naar het westen trokken.

Heuveldwergen

HeuveldwergenVaandel Hill DwarfsIn het westen vonden de dwergen verlaten steden, maar deze ruïnes huisden geen geesten of andere vreemde manifestaties. De Heuveldwergen besloten deze steden op te gaan knappen en er te gaan wonen. Het idee om in de heuvels te gaan wonen, zoals de vorige bewoners blijkbaar ook deden, sprak ze wel aan. Diep graven deden ze echter nooit meer.

De nu heuveldwergen genoemd, leven van landbouw en veeteelt, maar vooral van de ambachten waar ze beroemd om zijn. Als het handgemaakt is en het is van uitstekende kwaliteit, komt het hier vandaan. Sinds ze er wonen hebben de heuveldwergen altijd goede contacten gehad met de mensen en met enkele elven clans.

In de hoogtijdagen van het keizerrijk lag het gebied van de heuveldwergen midden in de westelijke helft van het rijk en viel het gebied ook onder de keizer. Ze betaalde netjes de belasting en genoten van de voordelen die het keizerrijk ze gaf. Toen het keizerrijk uiteen viel en de omliggende hertogdommen zich afscheiden, stopten de dwergen met belasting betalen aan de keizer zonder dat dit enige consequenties met zich meebracht. Sterker nog, de dwergen bleven handelen met al hun partners en bleven dezelfde voordelen genieten.

Gebergte dwergenVaandel Mountain Dwarfs

GebergtedwergenDe Holger clan vestigde zich in de bergen ten oosten van the Fields of Gold. De nu gebergte dwergen gingen weer graven en genoten van hun nieuwe rijkdom. In tegenstelling tot de heuveldwergen zonderden de gebergte dwergen zich af van de anderen volkeren en ook verviel al snel het contact met hun broedervolk.

Toch hebben de gebergte dwergen wat van hun verleden geleerd. Ze hebben gigantische stalen poorten om steden, gangen en mijncomplexen sluiten voor wat er rondkruipt in de diepten.

Enkele decennia geleden hebben de dwergen van Holger’s Hold na lang aandringen van een groep handelaren uit Benice, besloten met enkele Beneciaanse afgevaardigde te gaan handelen. Alle handel met de gebergte dwergen vindt dan ook plaats via deze selecte groep.

Mensen

MensenHet ras der mensen is het jongste ras dat de mooie wereld bewandeld. Zij heeft echter nu al een stempel gedrukt op de toekomst die nog moet komen. De verhalen van de hoog-elven vertellen dat de eerste mensen uit het noordoosten komen ver voorbij de horizon, als een vloek die het einde der tijden inluidt. Het keizerrijk stelt echter dat de mensen er altijd al waren, en dat zij de verlossing brengen uit de donkere tijden. Wie zal het zeggen…

Het mensenras is zo divers als er leven is in een bos, en er zijn diverse scheidingen aan te brengen. De meest gemaakte scheiding is die tussen een binnenlander en het riviervolk. Hoewel dit op het eerste gezicht een triviaal verschil lijkt, zal een binnenlander aardig gepikeerd raken als hij verkeerd aangesproken wordt. Die diversiteit is zowel een kracht als een zwakte. De meeste mensen waren vroeger onderdeel van het keizerrijk Laoghairnon. Nadat het keizerrijk uiteenviel werden de samenlevingsverbanden zo divers als er mensen zijn. Sommige zijn gegroepeerd in hertogdommen, andere in stadstaten. Ook zijn er mensen die streven naar totale vrijheid zonder overkoepelende machten. Het riviervolk zien de binnenlanders vaak als barbaren die hun menselijkheid hebben opgegeven om te kunnen overleven. Terwijl de binnenlanders het idee hebben dat het riviervolk nog steeds in het verleden leven waarin de mens onherroepelijk de baas was. Een ander verschil dat is ontstaan door de jaren heen is dat de binnenlanders tegenwoordig wat groter en steviger zijn, terwijl riviervolk wat meer over fijne motoriek beschikt. Het is natuurlijk allemaal maar een kwestie van perspectief.

Geloof is voor de meeste mensen minder belangrijk dan dat een priester eigenlijk zou willen toegeven. De naam van de goden zal nooit licht gebruikt worden, maar devoot elke dag een gebed opzeggen blijkt een zware opgave.

Hoog-elvenVaandel High Elves

De hoog-elven hadden een ondergeschikte rol in de samenleving tijdens de hoogtijdagen van het keizerrijk. De hoog-elven leefden als tweederangsburgers in de sloppenwijken van de steden, vaak werkend voor een hongerloontje. Maar de hoog-elven hielden vol, verlangend naar de tijd dat zij nog een grootse samenleving waren.

Het is daarom ook geen verrassing dat toen het keizerrijk uit elkaar gevallen was de hoog-elven al bijna direct georganiseerd waren. Onder leiding van Ylyndar trokken de meeste hoog-elven naar het noordoosten om de oude ruïnes van Iltharion nieuw leven in te blazen. Vanuit daar groeide het rijk als nooit tevoren. Het rijk der elven is echter nog niet zo machtig als zij vroeger waren, daarom zoeken zij naar alles wat met hun geschiedenis te maken heeft.

De dood van Keizer David was voor de hoog-elven een zegen.

Woud-elven

Vaandel Wood ElvesWaar de hoog-elven ondanks alle strijd altiWood Elvesjd wel één volk zijn geweest zijn de woud-elven ernstig verdeeld geraakt. Door de tijd heen versplinterde zij steeds meer en tegenwoordig zijn er diverse stammen van woud-elven elk met een eigen gebied en geschiedenis. De stammen komen zelden buiten hun gebied, alles wat zij nodig hebben om te kunnen overleven vinden zij in de natuur. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat zij nogal schuw zijn ten opzichte van buitenstaanders. Mocht je hen te vriend maken dan kunnen zij je alles leren over de paden van Rystill en de natuur. Door hun schuwheid zoeken zij zelden de confrontatie op met andere, maar zij die de natuur vernielen moeten oppassen. Zelfs het sterkste staal kan niet op tegen de tijdloze krachten van de natuur.

De woud-elven hebben zich altijd afzijdig weten te houden tussen de spanningen van de hoog-elven en het keizerrijk. De laatste tijd worden er echter steeds meer woud-elven in de steden van de mensen en hoog-elven gezien.

 

Omen logo

Goden

Angharad, godin van de dood

Angharad
Angharad

Symbool: de lantaarn.
De weg naar het dodenrijk is een brug. Deze kan maar in één richting overgestoken worden. Angharad staat op die brug en lokt dolende zielen met haar lantaarn. Ze gaat gekleed als een simpele vissersvrouw. Ze betreedt het land van de levenden enkel in tijden van oorlog en epidemie. Anders heeft ze er weinig te zoeken. Haar lantaarn is voor de dolende zielen namelijk overal ter wereld zichtbaar als een gloed aan de horizon. Ze worden er simpelweg naartoe getrokken als motten naar een kaars. Als iemand met de doden wil spreken, dan moeten ze dat doen in overleg met Angharad.

Doran, god van eer en wraak

Doran
Doran

Symbool: de weegschaal
Doran was een zoon en hogepriester van Shivaun. Een krijger uit de tijden van weleer. Hij leefde zijn leven volgens het lectoraat van Shivaun. Toen hij op een dag ten strijde trok om zijn vijand te verslaan kwam hij bedrogen uit. Er was geen vijand om te verslaan enkel kinderen en vrouwen. De mannen van het land waren weg. Toen hij dagen lang niet had geslapen en naar huis was terug gekeerd zag hij zijn leven in stukken breken. De mannen hadden zonder eer gevochten en alles vernietigd. Hij bad elke dag naar Shivaun om zijn vijand te vinden. Maar zijn gebeden werden niet verhoord. Zijn lust naar eerherstel en wraak nam toe. Uit eindelijk werd hij de krankzinnige krijger zoals we hem tegenwoordig kennen. Na jaren tevergeefs gezocht te hebben pleegde hij zelfmoord, maar zelf het licht van Angharad kon zijn ogen niet bereiken, hij vond geen rust in de dood. Hij zwierf rond op zoek naar zijn eer en zijn wraak. Langzamerhand werd hij het boegbeeld voor velen wiens eer was aangetast. En op de laatste dag en nacht van zijn bestaan nam Shivaun hem op, en bekleedde hem met goddelijke machten. Ooit een waardig strijder, nu enkel het zicht op eer en wraak.

Driscoll, god van kennis en wijsheid

Driscoll
Driscoll

Symbool: De beker der kennis.
Driscoll is een lelijke oude dronkenlap. Zo wordt hij ook door de andere goden genoemd, maar wel met een sprankje genegenheid. Hij mag dan in iedere situatie het juiste antwoord weten, erg tactvol is hij over het algemeen niet. Hij zegt waar het op staat en draait niet om de zaken heen. Als je een antwoord van hem wilt, kun je maar beter een passend offer brengen.

 Haldor, god van orde, rechtvaardigheid en biecht

Haldor
Haldor

Symbool: het zwaard.
Haldor wordt meestal afgebeeld als een oude, eerbiedwaardige man in een toga. Hij is de beschermgod van de ordebewaarders en rechters en magistraten. Hij heeft geen zichtbaar gevoel voor humor. Hij laat vaak van zich horen in het geval van onopgeloste misdaden. Haldor werkt graag samen met De Waakster, opdat haar waarheid duistere geheimen kan bevrijden.

De Waakster, godin van zienerij en waarheid

???
De Waakster

Symbool: Allesziende Oog
Zij draagt vele namen; De Waakster, de Vrouwe, het oog. De Waakster is een groot mysterie in het pantheon der goden. Als laatste publiekelijk toegetreden, maar niet minder belangrijk. Een groep van haar volgelingen stellen dat Zij alles ziet wat er gebeurt. Tegelijkertijd zeggen andere groepen dat de dienaren van de waakster zelf niet eens weten wie zij dienen.

Kalithé, god van het eeuwige leven

???
Kalithé

Symbool: De omgekeerde ankh.
Kalithé is een donkere wolk met zes ogen. Twee ogen zijn groen, twee zijn blauw en twee zijn rood. Als meester van het oneindige leven koestert de godheid de gift van het bestaan. Kalithé streeft ernaar om alle wezens buiten her domein van Angharad te houden. Het is duidelijk te zien dat tijd voor de god geen betekenis heeft, waardoor hij rustig en berekenend overkomt. Tijdens zijn sterfelijke bestaan was Kalithé de eerste ondode.

Het Kind, god van vrijheid, verzet en ambitie

Het Kind
Het Kind

Symbool: Een schommel aan een boomtak.
Het Ware Kind is een nieuwe God in het pantheon. Deze God staat voor iedereen die klein gehouden wordt maar groot wil worden. Voor het Kind draait alles om onder het juk van de ouders uit groeien: Ieder kind moet zich ooit verzetten tegen zijn ouders, en zijn eigen ambitie leren kennen, om de ware vrijheid van een volwassene te kennen.

Moira, godin van vrede en genezing

Moira
Moira

Symbool: Driehoek gevuld door twee donkere driehoeken en een lichte ruit. Ook te zien als een gestileerde berg.
Moira is altijd de wachtende derde, de oplossing van het conflict, de synthese. Ze heeft de stille geduldige kracht van een berg. Heeft een hekel aan vechten, wapens, lawaai en onrust. Ze is een teer vrouwtje, gekleed in een witte jurk. Ze is de beschermgodin van vredesverdragen en helers. Ze zal nooit haar toevlucht zoeken in woede of geweld. Toch is ook zij op haar eigen manier heel machtig. Moira praat niet. Ze geneest of ze geneest niet. Ze bewaart de vrede, of niet. Ze geeft geen uitleg. Ze doet simpelweg…

Rystill, godin van de natuur en jacht

Rystill
Rystill

Symbool: boom aan het water.
Rystill houdt van de natuur, en heeft een hekel aan “beschaving”. Haar meest voorkomende verschijning is een adellijke vrouw in wier houding zowel de kracht van een aardbeving als de sereniteit van het spiegelgladde meer terug te vinden zijn. Ze zal zich nooit door stervelingen laten beheersen, maar ze zal haar steun wellicht verlenen aan diegenen die laten zien dat ze in harmonie met de natuur leven. Ze heeft een zeer nauwe band met de spirits.

Shivaun, god van de oorlog, strijd en opoffering

shivaun
shivaun

Symbool: mensfiguurtje met één arm
Shivaun wordt meestal afgebeeld als een vechtjas, getekend door de strijd. Hij mist op de meeste afbeeldingen wel een paar vingers of een van zijn ledematen, maar in brute kracht overtreft hij alle andere goden en godinnen. In intelligentie echter niet. Shivaun is niet dom, maar hij laat zich wel eens meeslepen door zijn emoties. Samen met Doran bepaalt hij het lot van allen op het slagveld. Ze oordelen over hun moed, inzet, strategie, eer en vaardigheden en bepalen vervolgens wie de strijd zal winnen. Shivaun verwijt Doran vaak dat hij te afstandelijk is. Een goede krijger weet zijn emotie te gebruiken. Maar Doran is enkel nog de lege huls van wie hij ooit was, slechts bezeten door zijn gevoel voor eer en zijn verlangen naar wraak.

Tristeza, godin van liefde, beloftes en zonden

Tristeza
Tristeza

Symbool: Roos met doornen
Tristeza is bijna de ultieme schoonheid, gekleed als een prachtige dame in een rode jurk met een gigantische brandwond in haar gezicht. Liefde is niet altijd fijn. Van kalverliefde tot de overspel plegende echtgenoot, tristeza bevindt zich in alle fases van een leven. Tristeza erkent als geen ander dat schoonheid ook schuilt in de donkere kanten van een wezen, zondes maken voor haar deel uit van het leven. Dat liefde niet over rozen gaat maakt deel uit van haar pad. Haar pad gaat over minstens zoveel doorns als rozenbladeren.

Trovat, god van reizen, handel en geluk

Trovat
Trovat

Symbool: de weg die aan de horizon verdwijnt. Zon en maan erboven.
Trovat heeft een exotisch uiterlijk. Zijn zongebruinde huid en felgekleurde kleren maken hem een zeer opvallende verschijning in welk gezelschap dan ook. Hij praat graag en zit vol verhalen. Het is de vraag of deze allemaal even waar zijn, maar zijn reputatie als bard overschaduwt af en toe in ieder geval zijn reputatie als handelaar. Maar welke handelaar wenst dan ook als een geslepen onderhandelaar bekend te staan? De grootste winst die een handelaar kan boeken is onderschatting.

Omen logo

Magie

Tot op de dag van vandaag is nog niet helemaal duidelijk wat magie precies is. Veel geleerden hebben hun hele leven in het teken gezet om raadselen van magische aard te kunnen ontsluieren. De meeste geleerden verdwijnen in de geschiedenis, maar die enkeling die het haalt stijgt tot gigantische hoogtes. De prijs voor het gebruik van magie is vaak hoog. Niet alleen omdat het gewone volk vaak angstig is voor magie, maar ook omdat sommige geheimen niet ontdekt mogen worden.

“Met magie proberen wezens vaak door middel van studie en beoefening van een reeks handelingen gebeurtenissen te beïnvloeden. “- Chantal Benoît.

Tot dusver is magie in grofweg drie categorieën verdeeld. De spirituele magie der goden, elementaire magie en de occulte magie.

Spirituele magie der Goden

De spirituele magie der goden, ook wel bekend als goddelijke magie of spirituele magie wordt vaak gezien als een gift van de goden aan eenieder die waardig is om het woord van zijn meester of meesteres te verkondigen. Vaak moeten de discipelen (ook wel priesters genoemd) regelmatig een moment voor zichzelf nemen om hun god te danken voor de gift die zij ontvangen hebben. De macht van een priester kan gaan van een relatief simpel gebed om iemands angst af te nemen tot het vervloeken van iemands leven.

Elementaire magie

De elementaire magie richt zich tot de bouwstenen waarop de wereld is gemaakt: vuur, aarde en mist. Waar de spirituele kracht vaak gegeven wordt door goden, moeten elementaire magiërs andere manieren bedenken om aan hun kracht te komen. De ene magiër doet dit door in stoffige boeken oeroude wijsheden te vinden, terwijl de andere het vuur in haar eigen hart probeert om te vormen tot een vuurbal in haar handen. Een nieuwe magiër kan net aan een wond dichtschroeien, terwijl de grootmeester een lichaam in enkele seconde kan doen opbranden.

Occulte magie

De occulte magie is een categorie waarin alles zit wat niet in de andere categorieën valt. Soms omdat er nog te veel raadsels zijn, of omdat ze gebrandmerkt zijn als heidens door machthebbers. De zienerij is nog steeds gehuld in een schaduw van onwetendheid, om over necromantie nog maar te zwijgen.

Magie die in deze groep valt is omringt door het mystieke. Pas op als je je hierin wilt verdiepen, wellicht is de prijs te hoog om te betalen.

Omen logo

Regelsysteem

Wijzigingen

Het regelsysteem van Omen is de afgelopen tijd flink op de schop genomen. Er is aan gewerkt om het systeem eenvoudiger te maken en vrijer om te kiezen. Het is erg aan te raden om dit regelsysteem door te lezen, ook voor ervaren Omen spelers. Mocht je daar geen tijd voor hebben, zul je in ieder geval de calls op de laatste pagina’s moeten kennen en natuurlijk het hoofdstuk Veiligheid gelezen moeten hebben. Eén van de belangrijkste doelen van de wijziging van het regelsysteem was om de gevechten binnen Omen makkelijker te maken voor casters en de doelwitten van hun spreuken. Het aantal schade calls is behoorlijk beperkt om het spelen hiermee vereenvoudigd te maken en meer de focus op het rollenspel te leggen.

Sinds versie 4.1 zijn er al weer een aantal wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen kun je hier vinden.

Errata Regelsysteem 4.2

Vragen

Mocht je vragen hebben over het regelsysteem kun je het beste een berichtje plaatsen op de gesloten Facebook pagina van Stichting Omen of een mail sturen naar het Bestuur.

Regelsysteem 4.2

Spreukenboek 4.2

Vaardigheden Bouwer

Om een gevoel te krijgen hoevel vaardigheden je met je experience kan kopen is er een vaardigheden bouwer gemaakt! Hiermee kan je de klasse selecteren en de vaardigheden kiezen die je wilt. Je krijgt dan de kosten te zien die deze vaardigheden kosten. Ook de vereisten die de vaardigheden hebben zijn hierin meegenomen. Het personage wat je hierin bouwt kan je dus ook daadwerkelijk op je Charactersheet invullen.

Vaardigheden Bouwer

Charactersheet

Het Charactersheet voor je personage vul je voor Omen in zodat deze jou direct overhandigd kan worden. Zodra je ingeschreven en betaald hebt als speler krijg je deze toegestuurd. Een lege Charactersheet is ook hier te downloaden.

Template Character Sheet