Rijk van de Bergdwergen

De Holger clan vestigde zich in de bergen ten oosten van the Fields of Gold. De nu gebergte dwergen gingen weer graven en genoten van hun nieuwe rijkdom. In tegenstelling tot de heuveldwergen zonderden de gebergte dwergen zich af van de anderen volkeren en ook verviel al snel het contact met hun broedervolk.

Toch hebben de gebergte dwergen wat van hun verleden geleerd. Ze hebben gigantische stalen poorten om de stad, gangen en mijncomplexen gebouwd, deze sluiten af wat er rondkruipt in de diepten.

Enkele decennia geleden hebben de dwergen van Holger’s Hold na lang aandringen van een groep handelaren uit Benice, besloten met enkele Beneciaanse afgevaardigde te gaan handelen. Alle handel met de gebergte dwergen vindt dan ook plaats via deze selecte groep.

Hoe ziet het er binnen in Holgers Hold en Holgers Reach uit?
Alles is gehouwen vanuit de berg zelf. Hierdoor staat er om de 5 tot 10 meter een pilaar die de hoogte in reikt, om de berg te steunen. Dit alles te samen met een grote smelter die midden in Holgers Hall staat: de eerste ruimte waar je binnenkomt na de grote stalen poort. Vanaf deze ruimte zijn er allemaal gangen die naar andere hallen gaan. Aan deze gangen en hallen kan je de namen herkennen van de eerste dwerg families die hier hebben gewoond en nog steeds wonen. Zo heb je bijvoorbeeld Holgersgroeve, Hoofdgroeve, de Nieuwegroeve, Buddoun’s Groeve, Braznu’s Groeve en de Stalenkloof. Dit zijn maar een paar van de eerdere groeven en schachten die er zijn gemaakt. Later moesten de dwergen nieuwe diepe schachten maken. Hiervoor hebben ze de namen genomen van de eerste vinder van een mineraal. Hierdoor kreeg de vinder van het mineraal inspraak over hoe de schacht er uit moest te komen zien. Zo kon de vinder kiezen voor een vertrek, kantoor of ontvangstruimte en deze naar eigen zeggen versieren.

Hoe wordt Holgers hold geregeerd?
Holgers hold wordt geleid door de raad van Aardouders. Dit is weer heel anders dan de Heuveldwergen dit doen. De Aardouders zijn de oudst nog levende leden van elke respectvolle Haard (familie). Deze raad neemt de vele beslissingen die voor het belang zijn van Holgers Hold en de berg. Elke oudste lid beslist ook weer wat er in de Haard gebeurt. Je hebt twee soort Haarden onder het Bergdwergenrijk. De Vrouwhaarden en de ManHaarden. Vanuit de Vrouwhaarden komen vaak de sterkste krijgers en vanuit de Manhaarden komen de beste crafters. De Vrouw- en Manhaarden worden geregeerd door de oudste Vrouw of Man van de haard.

Hoe zijn de gebergtedwergen te herkennen?
Je kunt Gebergtedwergen herkennen aan hun mooie lange haren. Dit kan hun hoofdhaar zijn maar zeker zijn er baarden te vinden onder deze dwergen. Vaak versieren ze deze door gouden juwelen of door deze te vlechten of andere haardrachten voor het langere haar.