Omen Oktober 2021 Geannuleerd

We hebben gezien de huidige ontwikkelingen helaas weer een lastige beslissing moeten nemen en we hebben besloten de Omen van 8 t/m 10 oktober te annuleren. Er zijn op dit moment te veel onzekerheden met betrekking tot het organiseren van meerdaagse evenementen in het najaar en wij willen niet het risico nemen om op het laatste moment af te moeten zeggen. Naast het financiële risico merken we ook dat de onzekerheid afbreuk doet aan het enthousiasme waarmee we Omen normaal organiseren. We organiseren liever geen Omen dan een halve Omen.

Iedereen die zich al had ingeschreven staat nu automatisch ingeschreven voor de Omen in het voorjaar van 2022 (datum n.t.b.). Mocht je dat event er niet bij kunnen zijn, kan je het ons laten weten, dan krijg je je geld terug. De wachtlijst schuift ook automatisch door naar het volgende evenement.

Daarnaast heeft iedereen die het wilde een plan kunnen indienen voor eventuele tussentijdse bezigheden. De spelleiding is volop bezig met de inventarisatie daarvan en is aan het nadenken of we deze acties misschien om kunnen zetten naar iets van een aantal kleinere fysieke bijeenkomsten of iets dergelijks. Hier is echter nog niets van zeker! We willen hier eerst beslissingen over maken voor we de mails gaan beantwoorden. Dit betekent dat de antwoorden waarschijnlijk pas over enkele weken verstuurd zullen worden. (Mocht je nog niets ingestuurd hebben, heb je hier geluk mee: Tot eind van de maand zullen de spelleiders nog mailtjes accepteren.)

Mocht je verder nog vragen hebben kun je deze mailen naar het bestuur (omen.larp@gmail.com) of even een pm sturen via Facebook of de Omen Discord.

Namens het bestuur,
Bas

Lees meer

Omen logo

Omen XXIX Uitgesteld naar Najaar 2021

Voor de meeste van jullie zal dit nieuws niet als onverwacht komen maar het blijft alsnog vervelend. We hebben besloten de Omen van 11 t/m 13 juni te annuleren. Iedereen die zich al had ingeschreven staat nu automatisch ingeschreven voor de Omen in het najaar (8 t/m 10 oktober). Mocht je dat event er niet bij kunnen zijn, kan je het ons laten weten, dan krijg je je geld terug. De wachtlijst schuift ook automatisch door naar het volgende evenement.

We willen wel graag iets leuks organiseren in dat weekend, dus hou de zaterdagavond nog even vrij. We hebben nog geen directe invulling voor de avond dus mocht je ideeën hebben dan horen we die graag! Neem in ieder geval een zwembroek mee.

Daarnaast heeft iedereen die een shirt besteld heeft daar een mail over gekregen van Annabel. Reageer daar even op a.u.b.! Mocht dat niet zo zijn laat dat dan even weten!

Mocht je verder nog vragen hebben kun je deze mailen naar het bestuur of even een pm sturen via Facebook of de Omen Discord.

Lees meer

Omen logo

Donatie actie voorbij

Na iets meer dan één maand is de donatie actie op zijn einde, en wat was het onwijs leuk! Het bestuur al haar push-ups gedaan, heeft tranen in de ogen gehad door hele hete kip te eten (en van het lachen) en is op het moment dat dit geschreven wordt spullen aan het pakken om richting het Inka-terrein te gaan voor een koude duik én een opruimactie. We willen jullie allemaal héél erg bedanken voor de donaties. Omen kan weer een corona-jaar overleven en zich langzaam voorbereiden op het eerst volgende evenement.

Lees meer

Omen logo

Omen-Fans; Doneer het bestuur naar de klote

Allereerst willen we jullie het beste wensen voor het nieuwe jaar. Wij hopen van harte dat we elkaar weer kunnen zien en zelfs gewoon weer ouderwets kunnen larpen met elkaar.

Om dat voor elkaar te krijgen kan de Stichting wel wat extra centen gebruiken. Nu kunnen we natuurlijk heel saai een donatiepot openzetten maar wij snappen ook dat je in deze tijd wel wat wilt krijgen of zien voor je geld.

We leggen even uit hoe het werkt:

(meer…)

Lees meer

Omen logo

SL Update 16: Verwarde Geest

Elze trok de deur van haar huis dicht. De straat voelde benauwd en drukkend aan. Het beloofde nu al een warme dag te worden. Dat betekende extra werk, want met de warmte hadden de arme stakkers in het dolhuis waar ze werkte het extra zwaar en waren ze extra druk.

Het was niet de perfecte baan, maar Elze had plezier in haar werk. Het was vaak vies en druk, maar het gaf haar voldoening om voor de verwarde stakkers te zorgen. Ze konden nergens anders heen.

(meer…)

Lees meer

Omen logo

SL Update 15: Arthus

Hoe was hij hier nou weer verzeild geraakt?

Arthus was een dief van beroep.

Niet zo eentje die andere mensen neersloeg en met geweld hun bezittingen afhandig maakte. Daar was hij veel te mager voor.

Hij was ook geen beste inbreker. Oh, hij kon met gemak de moeilijkste sloten openmaken en zijn vingervlugheid was ongeëvenaard maar vaak moet je bij inbreken je door kleine ruimtes heen wringen en daar was hij dan weer te lang voor.

Nee, Arthus gebruikte zijn stem. Hij kon verhalen vertellen die je roerde tot in je kern en binnen de kortste keren was hij je beste vriend. Dat in combinatie met grote mokken schuimend bier zorgde er vaak voor dat zijn slachtoffers hem dingen vertelde die ze normaal gesproken voor zich hadden gehouden.

(meer…)

Lees meer

Omen logo

SL Update 14: De weg naar Rijkdom

Het was nog niet heel laat in de middag toen de sergeant de kamer van zijn commandant binnen kwam lopen. Zijn gezicht was half verzonken in een klein papiertje die hij voor de zoveelste keer aan het lezen was.
“Wat is er?” sprak de commandant geïrriteerd naar de man toe.
“Commandant,” antwoordde de sergeant rustig terug zonder onder de indruk te zijn van de oude man achter de tafel, “we hebben het volgende bericht ontvangen van een van de grensposten nabij de grens van Vaelvilla, maar ik kan niet opmaken of het een gecodeerd bericht is, of simpele onzin. De man die is aangehouden beweert dat hij het bericht gevonden had op een lijk, maar gezien de desbetreffende, bij ons bekende man geen rijkdom bij zich had moet er uitgevonden worden of het hier om een overval gaat of dat hij werkelijk de waarheid spreekt. Gezien Uw opleiding en wijsheid wilde ik vragen of U het wil doorlezen zodat ik het papier met een gerust hart kan weggooien en de aangehouden verdachte kan vrijlaten.”
De oude Commandant tikte zonder naar de sergeant te kijken op een open plek op zijn tafel, alwaar de sergeant het briefje neerlegde. Met een zucht pakte de oude man het briefje op en begon hardop te lezen.

Aan mijn geliefde Cornelia

Mijn allerliefste schat. De zaken gaan goed, alhoewel ik moet erkennen oponthoud te hebben opgelopen tijdens mijn reizen. Nog niet lang geleden knielde ik neer bij de waakster nabij ons dorp in de hoop wat inzicht te krijgen waar ik succesvol handel kon bedrijven. Onze Meester leek weer eens aan het reizen te zijn en ik had dit keer geen tijd of zin om hem weer eens op te gaan zoeken. Na een paar hartslagen wilde ik weglopen toen de Waakster me plotseling verrijkte met zicht op een potentiële deal. Vaelvilla leek de juiste weg te zijn en in een trance, niet wetende of ik kilometers liep of meters, begon ik aan mijn reis. 11 reizigers stapte voor me en ieder van hen leek gewillig te zijn om handel met mij te willen delen. Vliegensvlug spraken we zwijgzaam over wie wat kreeg en draaide ik me naar de rivier de Ethlinn toe. Mijn hart sloeg nog 20 keer haastig in mijn lichaam voordat de vreugde van de deal eindelijk weg ebde. Ik staarde om me heen toen ik plotseling gekletter uit de hoek van mijn oog zag komen. Uit de richting van Holger’s Reach stapte 9 pantsers mijn kant op met ieder van hen een kruisboog en een zwaard en ik zag duidelijk dat ze niets goeds met me voor hadden. Snel stapte ik de tegenovergestelde kant op met net zoveel meters als dat zij pantsers en wapens hadden. Aldaar vond mijn Meester me weer en draaide de stoet van staal zomaar een andere kant op voor een reden die voor mij onbekend was. Het was duidelijk dat deze plek gevaarlijk begon te worden. Ik hoorde gelach uit de kant van Torquil komen en bedacht me dat het slim zou zijn daar afstand van te doen door in de tegenovergestelde richting mijn pad te vervolgen. Het zou jammer zijn als een dronkenlap of 20 me aan zouden zien als wild en me als jachttrofee zouden gaan opjagen. Gek, zou je denken? Nou, het zou niet de eerste keer zijn. Die gekken van de kust kunnen na wat mokken drank geen man van vrouw meer scheiden, dus je kan je voorstellen hoe hun hoofden denken na een avondje taverne. Uiteindelijk vond ik een plek die in eerste instantie rustig leek en streek ik neer om te kijken wat de handel me had opgeleverd. De zon en maan lachten me toe lieve Cornelia, ze lachten me eindelijk eens toe. Toen plotseling geritsel vanuit de richting van de rivier de Ethlinn en zag ik een paar bandieten die me nog niet hadden gezien. Ik sloop zo goed als ik kon zo ver mogelijk van ze weg, maar was zo geschrokken dat ik 20 kilometer later tot stilstand kwam. Ik schudde de trance van me af en bedacht snel wat wijsheid was. Ik verstopte de handelswaren zodat ik of jij het later terug zou vinden. Zakkenrollers en bandieten laten je leven als je niets bij hebt, zodat ze je later nog een keer kunnen beroven; dat is de wet van dieven. Deze brief geef ik mee aan een koerier als ik er eentje tegenkom zodat de kansen op succes worden verdubbeld.

Met affectie, je Rein

De Commandant staarde even zwijgzaam naar het papiertje in zijn handen en daarna naar de sergeant. “Wat een onzin,” sprak hij geïrriteerd voordat hij het briefje terug smeet naar de Sergeant.
“Ik dacht hetzelfde,” sprak de sergeant terwijl hij het briefje uit de lucht pakte, “ik dacht precies hetzelfde.”

Lees meer

Omen logo

SL Update 13: Feodaliteit

Deze week plaatsen we geen IC stuk tekst, maar in plaats daarvan een nieuw stukje website. Hier lees je alles over het systeem van adel en feodaliteit, zoals de verschillende titels die gebruikt worden en hoe die zich onderling verhouden.

Je kunt een link naar het stuk vinden onder Setting, bij Rassen, onder het kopje Mensen. Of je kunt gewoon deze link gebruiken: https://omen-larp.nl/feodaliteit/

Lees meer

Omen logo

SL Update 12: Ragout

Ragout uit Torquil, heerlijk met Keizers Glorie

Ingrediënten:
400 g kippenvlees in stukjes
80 g boter
80 g bloem
2 uien (gesnipperd)
1 teen knoflook (geperst)
300 g champignons
1 liter kippenbouillon
2 blaadjes laurier
bosje peterselie, fijn gesneden
200 g doperwten 
4 lekkere meergranen bollen
zout en peper

Werkwijze:

(meer…)

Lees meer

Omen logo

SL Update 11: Het dagboek van Johan

“Johan knippert met zijn ogen tegen het felle licht van de warme middag zon. Zij is hoog in de hemel  gerezen en haar licht komt neer op de smoorhete velden van goud. Het was de eerste echt warme dag na weken van wisselvallig en regenachtig weer. Het werk op het land was zwaar maar vandaag was het rustig. De heer van de hoeve, een oude landsknecht, had Johan en de rest van de boeren-hulp de rest van de dag vrij gegeven.

(meer…)

Lees meer