Meningen over Magie

Stervelingen weten maar weinig over magie en haar oorsprong, of wat het met de gebruikers van de magische krachten doet. Maar meningen hebben ze genoeg… Er zijn bibliotheken volgeschreven over de verschillende magie-soorten, en als je de straat op gaat en simpele vragen stelt, lijkt niemand een blad voor de mond te nemen. Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende meningen over de verschillende soorten magie. Maar onthoud: Iedereen vind iets, maar er heeft maar zelden iemand écht gelijk.

Omen logo

Vuurmagie

De vuurmagiërs zijn het ruggengraat van ieder leger! Een schild doet niets tegen hun kracht. Maar de commandant waar ze onder vallen kan maar beter sterk in zijn schoenen staan. Ik heb de littekens nog van de keer dat ik per ongeluk een kader tegen de haren instreek…

– Sergeant Grey Jay, 9de squadron, 2e leger van Keizerrijk Laoghairnon


Een vuurmagiër leeft alleen voor het vuur. Er is niets dat de passie in zijn hart zo doet oplaaien als de liefde voor het vuur. Zelfs de liefde voor een ander kan daar niets aan veranderen.

– Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”


Mijn neef is een vuurmagiër. Beetje zonderling figuur, maar we zijn allemaal heel trots op hem. Zonder hem zou de strijd die dag heel anders verlopen zijn denk ik.

– Neeltje Vijgers uit Torquil

Omen logo

Mistmagie


Oh, brrr, daar heb ik het liever niet over. Allemaal dieven of huurmoordenaars, zeggen ze… Je weet niets zeker, natuurlijk. Maar toch.

– marktbezoeker in Daralis


Het zal niet lang duren voordat de Ivoren Toren ook onderwijst in Mistmagie, ik weet het zeker! Zó geheim kan het toch niet zijn?

– Trillian Eigar, echtgenote van een Meester in Aardemagie aan de Ivoren Toren.


‘Iedereen is bang voor de mistmagiërs, maar heb jij er ooit een gezien? Volgens mij zijn het allemaal lafaards, die zich het liefst verstoppen in hun dichte mist en met niemand contact hebben.’

– Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil

Omen logo

Aardemagie


Niemand beter in je schildlinie dan een aardemagiër. Die zetten echt geen stap achteruit, tenzij ze de opdracht krijgen. En de meeste zijn nog verdomd loyaal ook. En ze zijn tenminste niet zo licht ontvlambaar als de vuurmagiërs!

– Sergeant Grey Jay, 9de squadron, 2e leger van Keizerrijk Laoghairnon


Zonder aarde is er geen leven. Het is de basis van alles wat je om je heen ziet. Er is niks groter dan Aardemagie.

– Holgin Eigar, Meester in Aardemagie aan de Ivoren Toren


Aardemagiërs zijn de langzaamste stervelingen die ik ooit ontmoet heb. Ze willen overal de tijd voor nemen. Het liefst zitten ze de hele dag op hun stoel, te roeren in hun soep. En als er iets spannends gebeurd, zakken ze zo de grond in. Oh, ja, áls ze besluiten dat er iets moet gebeuren, dan doen ze het formidabel… Maar tegen die tijd is het gevecht meestal al gevochten.

– Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil

Omen logo

Priestermagie


Het is niet aan mij om te twijfelen aan mijn godin. Zij heeft mijn nederige persoon gekozen om te spreken voor Haar. Zij heeft mij waardig bevonden om in Haar krachten te delen. En wanneer Zij mij niet langer waardig acht, zullen Haar giften aan mij eindigen.

– Lorelei Waaldens, priesters van Tristeza


Ha, appels en peren! Priesters zijn net zo divers als de goden. Voor ieder probleem is er wel een te vinden die je kan helpen.

– reiziger in Vaelvilla


Wat moet ik met die devote heren en dames? Ze luisteren naar hun god, wat die ook zegt! Naar redelijkheid luisteren ze niet. Heilige boontjes, ik kan er niets mee.

– Holgin Eigar, Meester in Aardemagie aan de Ivoren Toren.


Schijnheiligen, ik zeg het je. De gemiddelde priester doet de moeite niet om naar een god te luisteren, ze gebruiken alleen de kracht. En de goden zijn te zwak er iets aan te doen.

– Bargen, gevallen priester

Omen logo

Rituologie


De kracht van rituelen is immens, wanneer deze goed toegepast wordt. Het bekrachtigen van woorden, symboliek, beweging en houding geeft een oneindig scala aan mogelijkheden. Dat betekent echter ook dat het maken van de kleinste foutjes, nogal grote gevolgen kan hebben.

– Uit de lectuur van het college ‘Rituologie 001 – Introductie’, van de Ivoren Toren


Ik ben hem eeuwig dankbaar. Ik vond het eerst maar eng hoor, om mijn lot in handen te leggen van een ritualist. Je hoort zo vaak dat het fout gaat. Maar zonder hem, had ik hier niet meer gestaan.

– Maria Virzen, inwoner van Knokkelburcht


Wat een onzin! Ze maken een tekeningetje in de grond, steken wat wierrook aan, roepen wat de lucht in en verwachten dan dat er iets gebeurt. Nee, ik geloof er niets van. Het enige effect dat rituelen hebben, is dat je zelf gelooft dat er iets anders is. En ja, natuurlijk, de kracht van geloof is heel sterk.

– Bargen, gevallen priester

Omen logo

Necromantie


Er bestaat geen grotere zonde dan deze zwarte kunst! Het is onnatuurlijk en tegen de wetten van de Goden en de Mensen. Eenieder die dit soort kracht probeert te gebruiken verdient een snel einde. Laat de doden hun rust kennen, zo simpel is het.

– Arah Irwitt, priester van Angharad


Kracht is te vinden voor ieder die er naar zoekt. Ook op plekken waar men het niet verwacht. Waarom zou men de kracht van het heengaan niet gebruiken? Die gaat anders verloren. De doden kunnen ook na het heengaan nog bijzonder nuttig zijn.

– Necromantiër, naam onbekend


Vaak wordt gedacht dat necromantiërs deze vorm van magie bedrijven voor eigen gewin. In sommige gevallen is dit juist, echter geldt dat voor alle vormen van magie. Bedrijvers van deze magie zien de dood niet als het einde van iets, maar als een nieuw begin. Een kracht op zich.

– Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”

Omen logo

Schaduwmagie


Schaduwmagie? Dat bestaat niet joh, dat is een fabeltje………Maar hey, pssst. Als je daar meer over wil weten, moet je vanavond naar het bos net buiten de stadsmuur komen. Als je durft tenminste.

– onbekende man op het marktplein in Benice


Een schaduw is niet zomaar de grens tussen licht en duister. Het is een dunne scheidslijn, waar beide verschijnselen samen komen. Het is de plek waar zoveel mogelijk is. Een mengsel van krachten zo fenomenaal, echter vaak verraderlijk. Het kan beide kanten op. Men moet heel goed weten waar men mee bezig is.

– Lucius Ferform, Schaduwmagiër, verblijfplaats onbekend


Schaduwmagie is een slechte kracht, een kracht die bouwt op geheimen en leugens. De enige manier om te vechten tegen de Schaduw, is door er licht op te werpen. Er is niets gevaarlijker voor een Schaduwmagiër dan dat zijn geheimen aan het licht komen. En één van die geheimen zal altijd zijn dat hij Schaduwmagiër is.

– Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”

Omen logo

Eclipse-magie


De krachten van de Zon en Maan zijn eeuwig en voor iedereen bekend. De brandende zon, met haar reinigende vuur, energetiseert ons. De kalme maan, met haar verkoelende schemerlicht, kalmeert ons. De zon laat ons naar buiten kijken, de maan naar binnen. En dat is exact het effect dat een Eclipse-magiër weet na te bootsen.

– Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”


Als je ooit iemand tegenkomt die alleen reist en Eclipse-magiër zegt te zijn, maak dat je wegkomt! Levensgevaarlijke gekken, dat zijn het. Eclipse bestaat altijd uit twee gezichten, twee kanten van de munt. Hoe halen ze het in hun hoofd alléén rond te reizen?

– Asha, sjamaan van de vierde cirkel


Ja, weet je, we kunnen overal wel kracht aan gaan toebedienen, maar een Eclipse-magiër is gewoon een ritualist met een smaakje.

– Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil

Omen logo

Bardic Words


Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde, maar zodra hij zijn eerste noten speelde en ik zijn zoetgevooisde stem hoorde hing ik aan zijn lippen. Ik was totaal onwetend wat er om mij heen gebeurde. Het was geweldig.

– jongedame in Bergvest tegen haar vriendin.


Oh, er zit kracht in de woorden van een Bard, zeker. Ze gooien er mee in het rond, betoveren de hoofden van iedereen om hen heen. Geen keuze of je luistert of niet: Het kruipt in je. Die gladjanus, met zijn mooie woorden en zijn fluit, die betoverde mijn dochter en nam haar mee. Tegen haar wil, ik zeg het je!

– Thomas Thomaszoon, inwoner van Overleeg


Eigenlijk is de magische kracht van een Bard helemaal niet het meest interessante aan Barden. Hun enorme kennis van alles wat er aan het gebeuren is, hun toegang tot de nieuwste nieuwtjes en de beste roddels, dáár gaat het om.

– Maartje Segers, naaister te Benice

Omen logo

Druidisme


De kracht van de natuur kan nergens anders gevonden worden. De natuur is de grootste harmonie die bestaat. Iedere afzonderlijke energiestroom vermengt zich met een andere, tot een geheel. Een symfonie van krachten. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

– Baldra Vereens, druide


Druides? Poeh nee joh, dat zijn van die mafkezen die niet naar de stad komen. Ze voelen hier de natuur niet, zeggen ze. Nou doe mij maar fijn de drukte en gemakken van de stad in plaats van alleen maar groen om je heen. Dat kan nooit gezond zijn.

– Maartje Segers, naaister te Benice


Leven en dood, dag en nacht, jager en prooi… De natuur is één en al tegenstellingen. Daarom heb je zo weinig aan druïdes: Ze maken geen keuze, ze willen altijd balans.

– Necromantiër, naam onbekend

Omen logo

Zienerij


Zieners zien dingen die jij en ik niet zien. Ik ben er niet jaloers op hoor, op die zieners. Het lijkt me verschrikkelijk om al die dingen te zien. Ik had een buurman die graag ziener wilde zijn. Arme kerel. Het lukte hem, maar hij is compleet gek geworden.

– Neeltje Versteeghen, bakkersvrouw in Torquil


Alleen zieners kunnen de hele waarheid achterhalen in de complexe brij van onwaarheden om ons heen. Tegen welke prijs echter, weet niemand.

– uit het boek “Zien zonder te zien”, geschreven door Londar Sanguil, ziener


Zonder zieners zouden veel rechtszaken in mijn rechtbank totaal anders verlopen zijn. Ze zijn echt onmisbaar.

– Dremens Torrevaar, rechter te Benice.


Zienerij? Leugens! Ze roepen van alles, maar hoeveel er van is waar? Meestal is het toch maar vage onzin. Nee hoor, de ene helft zijn gekken met waanbeelden, de andere helft zijn oplichters.

– Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil