Meningen over Magie

Stervelingen weten maar weinig over magie en haar oorsprong, of wat het met de gebruikers van de magische krachten doet. Maar meningen hebben ze genoeg… Er zijn bibliotheken volgeschreven over de verschillende magie-soorten, en als je de straat op gaat en simpele vragen stelt, lijkt niemand een blad voor de mond te nemen. Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende meningen over de verschillende soorten magie. Maar onthoud: Iedereen vind iets, maar er heeft maar zelden iemand écht gelijk.

Omen logo

Mistmagie

De macht van Mist is, om heel eerlijk te zijn, een beetje eng. Er kan van alles verstopt zitten in de mist. Natuurlijk, je kan er allerlei kennis uithalen… Maar toch. Wie weet wat voor engs er in verstopt zit?

Marktbezoeker in Daralis

Ik moet zeggen, ik ben maar wat blij met de Mistmagiërs. Ze zijn rustiger en beheerster dan mijn man en zijn collega’s. Hoe vaak ze de toren niet behoed hebben van een uitslaand vuur…

Trillian Eigar, echtgenote van een Meester in Lavamagie aan de Ivoren Toren

Je hoort wel eens dat mensen bang zijn voor mistmagiërs, en al hun geheimen. Volgens mij zijn het allemaal lafaards, die zich het liefst verstoppen in hun dichte mist en met niemand contact hebben.

Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil
Omen logo

Lavamagie

Geen magiër die méér te zoeken heeft in het leger dan een lavamagiër. Die ruwe kracht van vernietiging, het is de hogere soldij driedubbel waard. Maar de commandant waar ze onder vallen kan maar beter sterk in zijn schoenen staan. Ik heb de littekens nog van de keer dat ik per ongeluk een kader tegen de haren instreek…

Sergeant Grey Jay, 9de squadron, 2e leger van Keizerrijk Laoghairnon

Zonder lava is er geen leven. Het is de basis van alles wat je om je heen ziet. Het is het bloed in je aderen, de voeding van iedere plant. Er is niks groter dan Lavamagie.

Holgin Eigar, Meester in Aardemagie aan de Ivoren Toren

Lavamagiërs zijn zó wispelturig. Soms zitten ze de hele dag op hun stoel, te roeren in hun soep. Dan zijn ze opeens vol passie bezig met een of ander project. Ze doen niéts half, lijkt het wel. Maar goed, ze zijn eerlijk en hun emoties zijn zelden verborgen, dus je weet wel wat je aan ze hebt.

Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil
Omen logo

Waarheidsmagie

“Een jaar geleden wist ik nog niet eens dat er een element Waarheid bestond. Nu blijkt opeens een van mijn buren al jaren een elementalist van deze geheimzinnige kracht was. Hoe kan ik dat nu vertrouwen? Waar loog hij nog méér over?!”

Adalina Frandottir, inwoner van Conquered Hold

“Geen enkele kracht op deze wereld is zo puur als Waarheid. Niets anders bestaat al sinds het eerste begin. En toch, zo veel wantrouwen van domme stervelingen. Hoe kan je de Waarheid wantrouwen? Het is wat het is.”

Anonieme Waarheidsmagier

“Het is niet voor niets dat het element Waarheid zich lang verborgen hield. Waarheid is te heftig voor veel stervelingen, te krachtig. Verborgen voor ons probeerde het ons te beschermen en de toekomst in goede banen te leiden. Wie weet wat voor problemen het zal opleveren dat een stel verraders de Waarheid in het licht gedwongen hebben…”

Bargen, gevallen priester
Omen logo

Echomagie

“Wat ik vind van Echo? Het is mijn nieuwe beste vriendje! Vroeger speelde ik met een ander Kind, maar Echo is leuker. Het hoeft niet te doen alsof. En het is iedere keer anders. Maar altijd net zo leuk!”

Florian, weeskind en Echomagier.

“Men zegt dat de god Het Kind is uitgegroeid tot het element Echo. Mijns inziens is dat niet de correcte versie van het verhaal. Het Kind was nooit echt een god, al deed het zich zo voor. Het was altijd al een element. Het moest enkel nog volwassen worden. Wie naar Echo kijkt als iets jongs dat nog vorm moet krijgen, heeft het dus ook fout. Echo is exact wat het moest worden: Een kracht van vernieuwing.”

Jacques Mouillart, onderzoeker van de Ivoren Toren.

“Een onvoorspelbaar element, dat is net zo logisch als een droge waterdruppel! Snap je de gevolgen niet? Een kwart van de wereld is gebouwd van iets dat totaal veranderlijk is! Voor je het weet, weet je niéts meer zeker. Als er dan zo nodig een god tot element gemaakt moest worden, was er geen slechtere keus geweest!”

Asha, sjamaan van de vierde cirkel
Omen logo

Priestermagie

Het is niet aan mij om te twijfelen aan mijn godin. Zij heeft mijn nederige persoon gekozen om te spreken voor Haar. Zij heeft mij waardig bevonden om in Haar krachten te delen. En wanneer Zij mij niet langer waardig acht, zullen Haar giften aan mij eindigen.

Lorelei Waaldens, priesters van Tristeza

Ha, appels en peren! Priesters zijn net zo divers als de goden. Voor ieder probleem is er wel een te vinden die je kan helpen, maar het is zeldzaam dat er niets voor terug wordt verwacht.

Reiziger in Vaelvilla

Wat moet ik met die devote heren en dames? Ze luisteren naar hun god, wat die ook zegt! Naar redelijkheid luisteren ze niet. Heilige boontjes, ik kan er niets mee.

Holgin Eigar, Meester in Aardemagie aan de Ivoren Toren.

Schijnheiligen, ik zeg het je. De gemiddelde priester doet de moeite niet om naar een god te luisteren, ze gebruiken alleen de kracht. En de goden zijn te zwak er iets aan te doen. Wie zijn de goden tenslotte, wanneer de gelovigen zich tegen heb keren?

Bargen, gevallen priester
Omen logo

Rituologie

De kracht van rituelen is immens, wanneer deze goed toegepast wordt. Het bekrachtigen van woorden, symboliek, beweging en houding geeft een oneindig scala aan mogelijkheden. Dat betekent echter ook dat het maken van de kleinste foutjes, nogal grote gevolgen kan hebben.

Uit de lectuur van het college ‘Rituologie 001 – Introductie’, van de Ivoren Toren

Ik ben hem eeuwig dankbaar. Ik vond het eerst maar eng hoor, om mijn lot in handen te leggen van een ritualist. Je hoort zo vaak dat het fout gaat. Maar zonder hem, had ik hier niet meer gestaan.

Maria Virzen, inwoner van Knokkelburcht

Wat een onzin! Ze maken een tekeningetje in de grond, steken wat wierrook aan, roepen wat de lucht in en verwachten dan dat er iets gebeurt. Nee, ik geloof er niets van. Het enige effect dat rituelen hebben, is dat je zelf gelooft dat er iets anders is. En ja, natuurlijk, de kracht van geloof is heel sterk.

Bargen, gevallen priester
Omen logo

Necromantie

Er bestaat geen grotere zonde dan deze zwarte kunst! Het is onnatuurlijk en tegen de wetten van de Goden en de Mensen. Eenieder die dit soort kracht probeert te gebruiken verdient een snel einde. Laat de doden hun rust kennen, zo simpel is het.

Arah Irwitt, priester van Angharad

Kracht is te vinden voor ieder die er naar zoekt. Ook op plekken waar men het niet verwacht. Waarom zou men de kracht van het heengaan niet gebruiken? Die gaat anders verloren. De doden kunnen ook na het heengaan nog bijzonder nuttig zijn.

Necromantiër, naam onbekend

Vaak wordt gedacht dat necromantiërs deze vorm van magie bedrijven voor eigen gewin. In sommige gevallen is dit juist, echter geldt dat voor alle vormen van magie. Bedrijvers van deze magie zien de dood niet als het einde van iets, maar als een nieuw begin. Een kracht op zich.

Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”
Omen logo

Schaduwmagie

Schaduwmagie? Dat bestaat niet joh, dat is een fabeltje………Maar hey, pssst. Als je daar meer over wil weten, moet je vanavond naar het bos net buiten de stadsmuur komen. Als je durft tenminste.

onbekende man op het marktplein in Amsdan

Een schaduw is niet zomaar de grens tussen licht en duister. Het is een dunne scheidslijn, waar beide verschijnselen samen komen. Het is de plek waar zoveel mogelijk is. Een mengsel van krachten zo fenomenaal, echter vaak verraderlijk. Het kan beide kanten op. Men moet heel goed weten waar men mee bezig is.

Lucius Ferform, Schaduwmagiër, verblijfplaats onbekend

Schaduwmagie is een slechte kracht, een kracht die bouwt op geheimen en leugens. De enige manier om te vechten tegen de Schaduw, is door er licht op te werpen. Er is niets gevaarlijker voor een Schaduwmagiër dan dat zijn geheimen aan het licht komen. En één van die geheimen zal altijd zijn dat hij Schaduwmagiër is.

Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”
Omen logo

Eclipse-magie

De krachten van de Zon en Maan zijn eeuwig en voor iedereen bekend. De brandende zon, met haar reinigende vuur, energetiseert ons. De kalme maan, met haar verkoelende schemerlicht, kalmeert ons. De zon laat ons naar buiten kijken, de maan naar binnen. En dat is exact het effect dat een Eclipse-magiër weet na te bootsen.

Elmer Tarendsoon in “Kronieken van het mystieke leven”

Als je ooit iemand tegenkomt die alleen reist en Eclipse-magiër zegt te zijn, maak dat je wegkomt! Levensgevaarlijke gekken, dat zijn het. Eclipse bestaat altijd uit twee gezichten, twee kanten van de munt. Hoe halen ze het in hun hoofd alléén rond te reizen?

Asha, sjamaan van de vierde cirkel

Ja, weet je, we kunnen overal wel kracht aan gaan toebedienen, maar een Eclipse-magiër is gewoon een ritualist met een smaakje.

Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil
Omen logo

Bardische magie

Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde, maar zodra hij zijn eerste noten speelde en ik zijn zoetgevooisde stem hoorde hing ik aan zijn lippen. Ik was totaal onwetend wat er om mij heen gebeurde. Het was geweldig.

Jongedame in Bergvest tegen haar vriendin.

Oh, er zit kracht in de woorden van een Bard, zeker. Ze gooien er mee in het rond, betoveren de hoofden van iedereen om hen heen. Geen keuze of je luistert of niet: Het kruipt in je. Die gladjanus, met zijn mooie woorden en zijn fluit, die betoverde mijn dochter en nam haar mee. Tegen haar wil, ik zeg het je!

Thomas Thomaszoon, inwoner van Overleeg

Eigenlijk is de magische kracht van een Bard helemaal niet het meest interessante aan Barden. Hun enorme kennis van alles wat er aan het gebeuren is, hun toegang tot de nieuwste nieuwtjes en de beste roddels, dáár gaat het om.

Maartje Segers, naaister te Benice
Omen logo

Druidisme

De kracht van de natuur kan nergens anders gevonden worden. De natuur is de grootste harmonie die bestaat. Iedere afzonderlijke energiestroom vermengt zich met een andere, tot een geheel. Een symfonie van krachten. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Baldra Vereens, druide

Druides? Poeh nee joh, dat zijn van die mafkezen die niet naar de stad komen. Ze voelen hier de natuur niet, zeggen ze. Nou doe mij maar fijn de drukte en gemakken van de stad in plaats van alleen maar groen om je heen. Dat kan nooit gezond zijn.

Maartje Segers, naaister te Benice

Leven en dood, dag en nacht, jager en prooi… De natuur is één en al tegenstellingen. Daarom heb je zo weinig aan druïdes: Ze maken geen keuze, ze willen altijd balans.

Necromantiër, naam onbekend
Omen logo

Zienerij

Zieners zien dingen die jij en ik niet zien. Ik ben er niet jaloers op hoor, op die zieners. Het lijkt me verschrikkelijk om al die dingen te zien. Ik had een buurman die graag ziener wilde zijn. Arme kerel. Het lukte hem, maar hij is compleet gek geworden.

Neeltje Versteeghen, bakkersvrouw in Torquil

Alleen zieners kunnen de hele waarheid achterhalen in de complexe brij van onwaarheden om ons heen. Tegen welke prijs echter, weet niemand.

Uit het boek “Zien zonder te zien”, geschreven door Londar Sanguil, ziener

Zonder zieners zouden veel rechtszaken in mijn rechtbank totaal anders verlopen zijn. Ze zijn echt onmisbaar. Jammer dat je zo vaak op zoek moet naar nieuwe.

Dremens Torrevaar, rechter te Benice.

Zienerij? Leugens! Ze roepen van alles, maar hoeveel er van is waar? Meestal is het toch maar vage onzin. Nee hoor, de ene helft zijn gekken met waanbeelden, de andere helft zijn oplichters.

Pjötr Wirrzoon, inwoner van Torquil