Evenementengids Omen

Data

Omen XXIX vindt plaats van vrijdag 19 juni tot en met zondag 21 juni 2020. De opbouw van het evenement start al een dag eerder, op donderdag 18 juni vanaf 13:00. Spelers en Figuranten zijn welkom op het terrein vanaf vrijdag, tenzij ze mee willen helpen met opbouw.

Tijd in is :

 1. Vrijdag tussen 20:00 en 02:00
 2. Zaterdag tussen 10:00 en 02:00
 3. Zondag tussen 10:00 en 16:00

Na 02:00 gaat het spel gewoon door, maar er zullen geen of nauwelijks NPCs meer actief zijn.

Overnachting

Omen is een kampeerevenement. Je zult dus je eigen tent of ander onderkomen mee moeten brengen. Er is een ruim kampeerveld beschikbaar waar je de tent kan opzetten. Op het kampeerveld vind geen spel plaats en gedraagt men zich ook niet als hun characters.

Als je een tent hebt die er enigszins historisch uitziet, mag je ook ook op het spelterrein overnachten. Dit zijn dus tenten die niet zijn gemaakt van zichtbaar synthetisch materiaal en geen modern design hebben. Een sahara-tent is bijvoorbeeld prima. Er is voldoende ruimte om een mooi kamp op te zetten voor jou en je eventuele groep.

Locatie

De locatie van Omen is het Inka-terrein in Zeeland, Noord-Brabant. Dit terrein bestaat uit een kampeerveld, een parkeerveld en een halfopen plek in het bos waar het “dorp” wordt opgebouwd voor de evenementen van Omen. In dit deel is een vaste sanitaire voorziening aanwezig met toiletten en douches gescheiden voor mannen en vrouwen. Verder vind het spel ook plaats in de omliggende bossen.

Bereikbaarheid

De locatie is eenvoudig te bereiken met de auto. Ook met het openbaar vervoer is de locatie bereikbaar, maar dit vereist een kleine wandeling.

Het terrein is het eenvoudigste te vinden door in je navigatiesysteem “Weversweg 5, Zeeland” in te voeren. Hierdoor eindig je tegenover het Inka terrein.

Parkeren

Vanwege de drukte dit evenement, willen we het parkeren iets gestructureerder aanpakken. Op vrijdag zal er een rood/wit lint gespannen worden op het OC terrein. Auto’s kunnen met hun voor- of achterkant tegen dat lint gezet worden. Tenten mogen langs de bosrand staan. Je mag je auto dus niet bij je tent zetten!

Op- en Afbouw

De opbouw van Omen start op donderdag om 13:00. Vanaf dit moment is alle hulp welkom! Als je je aan wilt melden voor de opbouw kun je een mailtje sturen naar bestuur@omen-larp.nl. Op donderdagavond is er altijd een gezellig diner voor alle opbouwers, en een kampvuur voor iedereen die aan wil schuiven. Als opbouwer krijg je bovendien een barkaart van € 5, en is de overnachting van donderdagavond gratis.

Om een beeld te geven vab wat we per dag willen bereiken met de opbouw, is er hieronder een lijstje.

Op donderdag willen we:

 • De monstertent opbouwen en inruimen
 • De bartent opbouwen en inruimen (vlonders, biersetjes)
 • De koelkasten neerzetten.
 • Beginnen met stroom uitlopen en lampen ophangen.
 • De put opbouwen.

Op vrijdag willen we:

 • Alle bovenstaande dingen die we niet hebben gered.
 • Afronden lampen ophangen

We zijn niet continu bezig met de opbouw dus als je er bent kan je zeker even je eigen kamp in elkaar zetten. We stellen het wel op prijs dat wanneer we om handjes vragen, je ons komt helpen.

Catering en bar

Catering is inbegrepen bij je inschrijving. Op zowel vrijdag- als zaterdagavond is er volledig verzorgd avondeten voor alle deelnemers:

 • Vrijdagavond is er van 17:30 tot 19:30 onbeperkt friet en snacks (ook vega) van een frietwagen.
 • Zaterdagavond is er Chinees eten.
 • Zaterdagochtend en zondagochtend is er ontbijt.

Zorg ervoor dat je, in elk geval voor zaterdagavond, je eigen bord en bestek meeneemt.

Naast deze maaltijden, kan je ook verschillende soorten voedsel en drank kopen bij de bar. Zo kan je eieren, tosti’s, hamburgers, frituur (kroketten, frikandellen, kaassoufles, vlammetjes, etcetera) en worstenbroodjes halen, en zijn er verschillende soorten bier en frisdrank.

De verkoop aan de bar werkt met barkaarten. Elke barkaart vertegenwoordigt een waarde van €5,-. De bediening bij de bar zal afkruisen hoeveel van jouw barkaart gebruikt is. Je kan vooraf, of tijdens het evenement, bij de bar je barkaarten kopen en afhalen. De barkaarten hou je zelf bij je.

Kampvuren

Op Omen is het mogelijk om in je in-spel kampement een kampvuur te hebben, bijvoorbeeld voor gezelligheid, om op te koken of voor de sfeer. Hierbij komen wel een aantal regels kijken:

 1. Het vuur moet branden in een dichte schaal van de grond af.
 2. Er moet een blusmiddel binnen handbereik staan, bijv een emmer water of geschikte brandblusser.
 3. Laat het vuur nooit onbeheerd achter.
 4. In een kamp waar een vuur brandt, mag niet gevochten worden.
 5. Er mag geen vuur worden gestookt als er een stookverbod geldt in de regio.