Meedoen

Stichting Omen organiseert een toegankelijk fantasy evenement, met zowel diepgaande plots als simpele gezelligheid. De wereld leeft en verandert continu: Keizerrijken proberen hun grenzen te verleggen, Goden proberen hun invloed te vergroten, en tussen dit alles door proberen de simpele boeren en reizigers hun dagelijks brood te verdienen. Midden in dit alles ligt een klein, schijnbaar onbelangrijk dorp, waar toch een hoop gebeurt… In dat dorp vindt ons spel plaats.

In Omen draait het allemaal om fijne roleplay, toffe encounters en een gezellig weekend maken met elkaar. Met ons regelsysteem proberen we om de roleplay zo goed mogelijk te ondersteunen. Wij beperken je niet in het dragen van harnas of wapens, maar geven je mogelijkheden om veel door te groeien in de toekomst. Zo kun je bij ons bijna alles zijn wat je maar kan bedenken… Maar besef je wel dat alle keuzes ook consequenties kunnen hebben.

We organiseren de evenementen voor maximaal 120 spelers, en altijd zoveel mogelijk figuranten. Je hoeft geen uitgebreide roleplay ervaring, achtergrond, of metafysische kennis te hebben om mee te doen aan het plot: een nieuwe speler kan er zo in mee. Iedereen kan meedoen bij de evenementen van Stichting Omen. Als je jonger dan 18 bent, overleg dan wel eerst even met het bestuur.

Als je voor het eerst komt spelen, heb je eigenlijk niets anders nodig dan een kostuum. Maar als je wil kan je een achtergrond uitwerken, en naar de spelleiders opsturen. Je weet maar nooit of ze er iets mee doen; het kan zo maar zijn dat één van de figuren uit jouw achtergrond opeens het dorp in loopt. Je vaardigheden kan je van te voren al bepalen, maar ook op het evenement zelf kunnen we dat nog voor je regelen.

Daarnaast raden wij iedereen aan om met een groep te komen spelen: Omen is bij uitstek een groeps-spel, waarin de verschillende groepen zowel intern als extern spel met elkaar maken. Als je geen vrienden mee neemt, kan je altijd een post maken op onze Facebook groep: Er zijn meerdere groepen die open staan voor nieuwe spelers.

Omen logo

Over Live Roleplay

De interactie tussen verschillende personages is een kernpunt van Live Role Playing.Live Role Playing is een vorm van interactief improvisatietheater waarin de deelnemers voor en met elkaar samen een verhaal creëren. Het deelt veel elementen met improvisatietheater en traditionele vormen van rollenspel, alleen is er geen publiek behalve je medespelers en zit je geen dobbelstenen te rollen aan een tafel.

Iedereen speelt een vooraf zelfbedacht personage, met zijn eigen karaktertrekken, achtergrond en wereldbeeld. Het spel vormt zich uit de interacties die deze gevarieerde cast van personages dan met elkaar en met de bredere setting hebben. Dit laatste wordt gefaciliteerd door spelleiders en figuranten, die de elementen van het spel die niet binnen de controle van de personages zijn representeren.

De dingen die de personages meemaken zorgen er op hun beurt weer voor dat de personages zich ontwikkelen; ze verkrijgen nieuwe inzichten, ontwikkelen nieuwe banden of komen zelfs te overlijden. Zo ontwikkelen zowel het verhaal van de individuele personages, als die van Omen als geheel zich.

Bij het spelen van een personage komen veel vaardigheden kijken, die de speler buiten het spel ook vaak helpen. Leiderschap, probleemoplossend denken, bemiddelen en meer zijn relevant in het spel; immers moet je om bijvoorbeeld een overtuigende legerkapitein te zijn, ook daadwerkelijk leiderschapsvaardigheden krijgen. Het biedt een ruimte waarin je als speler situaties en posities kan ervaren, zonder dat het gevolgen buiten het spel heeft; als de legerkapitein ontslagen wordt door zijn meerdere, is dit enkel binnen de mazen van het spel een probleem.

Hoe jouw personage op zijn beurt met deze problemen omgaat is vaak interessanter dan als het probleem zich nooit had voorgedaan. Naarmate een personage zich ontwikkelt, zal je als speler op zijn beurt zelf ook van je personage leren, wat Live Role Playing een verrijkende ervaring maakt voor veel mensen. Op Omen ligt er veel nadruk op persoonlijke interacties, botsende wereldbeelden (soms met geweld) en het ervaren van een fantasierijke setting.

Omen logo

Evenementenagenda

Omen organiseert twee grote evenementen per jaar, één in het voorjaar en één in het najaar. Deze evenementen beginnen vrijdagavond en eindigen zondagavond. We proberen de evenementen altijd minstens een half jaar vooruit te plannen.

Naast de grote evenementen kunnen er door spelersgroepen specials aangevraagd worden, kortere evenementen voor kleinere spelersaantallen. Er zijn geen vaste momenten voor specials. Wil jij graag een special aanvragen? Stuur dan een mailtje naar spelleiding op spelleiding@omen-larp.nl.

Evenementen in 2022

Omen XXIX 6, 7, 8 mei
Omen XXX 21, 22, 23 oktober
Omen logo

Regelsysteem

Regelsysteem

Het regelsysteem van Omen is geschreven met het doel een eenvoudig systeem met veel vrije keuze te maken. Het is erg aan te raden om dit regelsysteem door te lezen, ook voor ervaren spelers. Mocht je daar geen tijd voor hebben, zul je in ieder geval de calls op de laatste pagina’s moeten kennen en natuurlijk het hoofdstuk Veiligheid gelezen moeten hebben.

Regelsysteem 4.3

Spreukenboek

Spreukenboek 4.3

Wijzigingen

Het regelsysteem van Omen is de afgelopen tijd flink op de schop genomen. Update 4.3 van het regelsysteem heeft een hele hoop kleine wijzigingen op veel gebieden, en een paar wat grotere wijzigingen, en zal voor veel spelers een beetje effect hebben. Als het goed is, is het voor iedereen een positieve, versimpelende werking. Heb je vragen, laat het ons dan vooral weten!

De hoofdlijnen van de regelwijziging zijn als volgt:

  • Verduidelijkingen in de regels toegevoegd waar de ervaring uitwees dat dit nodig was.
  • De call-lijst ingekort, door ‘dubbele’ calls te verwijderen.
  • De spreukensets aangepast naar aanleiding van IC gebeurtenissen.
  • Enchantments en Alchemy stevig aangepakt, na een hoop feedback van spelers.

Alle wijzigingen sinds versie 4.1 kan je hier vinden.

Errata Regelsysteem 4.2

Errata Regelsysteem 4.3

Vragen

Mocht je vragen hebben over het regelsysteem kun je het beste een berichtje plaatsen op de gesloten Facebook pagina van Stichting Omen of een mail sturen naar het Bestuur.

Charactersheet

Het Charactersheet voor je personage vul je voor Omen in zodat deze jou direct overhandigd kan worden. Zodra je ingeschreven en betaald hebt als speler krijg je deze toegestuurd. Een lege Charactersheet is ook hier te downloaden.

Template Character Sheet