Hertogdom Brenna

De keizerin resideert in de troon, maar het is Hertog Joop van Brenna die de troon overeind houd. Deze stoïcijnse man is een bijna stereotiep voorbeeld voor de regio. Trots, hardwerkend en een onwankelend geloof in het keizerrijk. Als grootste hertogdom binnen het keizerrijk is Joop ook de militaire kracht achter de troon, en zal hij alles doen om deze te verdedigen. Het hertogdom heeft dan ook met leden ogen toegekeken hoe andere hertogdommen het keizerrijk heb verraden en verlaten, in die volgorde. De keizers hebben slechts één fout gemaakt in de ogen van Brenna en dat is genade. Het verraad van deze hertogdommen is te lang ongestraft gebleven en het is tijd dat dit gaat veranderen… Hertog Joop is dan ook blij met de nieuwe keizerin en haar “duidelijkere” lijn over gehoorzaamheid: dit is waar de grens word getrokken. Tot hier en niet verder, een verdere krimp van het keizerrijk is ontoelaatbaar en zal beantwoord worden met bloed.

Het doet het Hertogdom dan ook pijn dat zij vervallen is van een kerngebied tot een grensgebied, dat de buitenkant van het Rijk en haar edele burgers beschermd tegen de krachten van  verderf en corruptie uit Vaelvilla. Het moge duidelijk zijn dat de invloed van deze bezopen schuinsmarcheerders volstrekt ongewenst is, en de geopolitieke balans is Brenna dan ook op zoek naar een methode om de overhand te krijgen op Vaelvilla. Desnoods met staal. Een kernstuk in deze zoektocht is het graafschap dat aan de grens met Vaelvilla ligt: Graafschap in de Boom.

Graafschap in de Boom
Het Graafschap in de Boom bevindt zich aan de rand van het hertogdom Brenna. Onder het bewind van de markante graaf Leopold heeft het graafschap afgelopen jaren langzaam naam voor zichzelf gemaakt. Leopold is een typerende adel zoon, opgegroeid in de luxe van een klein hof ontbrak het hem aan niks behalve zinnige dingen om te doen. Zoals zoveel jonge edellieden heeft hij zich daarom toegelegd op de belangrijkere dingen in het leven zoals kaarten, drinken, rodelen, eten, intrige en vrouwen. Als spin in het sociale web van Brenna is Leopold zich er goed van bewust dat hij zich op de grens van het keizerrijk bevindt. Zowel geografisch als in invloed. Leopold maakt hier graag gebruik van om zich groter voor te doen dan zijn graafschap is, en doorgaans met succes. De graaf waant zich hierdoor een geopolitieke speler van formaat. Dit spel heeft hem echter ook politiek steeds dichter op de rand van het keizerrijk gebracht. En de politieke vrijheid aan de andere kant van de grens lonkt.