Domein der Heuveldwergen

In het westen vonden de dwergen verlaten steden. De dwergen van Clan Murdaral besloten deze steden op te gaan knappen en er te gaan wonen. Het idee om in de heuvels te gaan wonen sprak ze wel aan. Diep graven deden ze echter nooit meer.

De nu heuveldwergen genoemd, leven van landbouw en veeteelt, maar vooral van de ambachten waar ze beroemd om zijn. Als het handgemaakt is en het is van uitstekende kwaliteit, komt het hier vandaan. Sinds ze er wonen hebben de heuveldwergen altijd goede contacten gehad met de mensen en met enkele elfen clans.

In de hoogtijdagen van het keizerrijk lag het gebied van de heuveldwergen midden in de westelijke helft van het rijk en viel het gebied ook onder de keizer. Ze betaalde netjes de belasting en genoten van de voordelen die het keizerrijk ze gaf. Toen het keizerrijk uiteen viel en de omliggende hertogdommen zich afscheiden, stopten de dwergen met belasting betalen aan de keizer zonder dat dit enige consequenties met zich meebracht. Sterker nog, de dwergen bleven handelen met al hun partners en bleven dezelfde voordelen genieten.

De heuveldwergen werken op een heel andere manier dan de Gebergtedwergen. De heuveldwergen hebben geen familie tradities. De heuveldwergen zijn van de Gilden. Zo is er een gilde voor alles. Het Gilde der dranken of het Gilde der wapens. Maar zo ook het gilde voor Dakdekkers bijvoorbeeld. Elk gilde heeft een herkenbaar banier, op deze banier staat het icoon van de ambacht en het icoon van de stad waar het gilde gevestigd is.

Elke heuveldwerg stad heeft een Residentie, deze residenties bestaan uit alle meesters van elk gilde die de stad huisd. Deze nemen de beslissingen van en voor de stad. Jaarlijks vindt er een Gilden test plaats. Hier kan elk lid van een gilde zich bewijzen en zich hoger op werken in de rangen van het gilde.

In tegenstelling tot de Gebergtedwergen zijn er meerdere steden. Deze zijn gevestigd in het Domein. Het domein bestaat uit de volgende steden: Ainsleigh, Rorhym, Murdaral, Wyndham en Hillmaas.

Je kunt heuveldwergen herkennen aan hun mooie gladde gezichten. Dit betekend dat hun  hoofdhaar en hun baarden goed geschoren zijn. In tegenstelling tot de Gebergtedwergen hebben de heuveldwergen geen sieraden in hun haar maar hebben ze deze juist meer in de zin als piercings en oorbellen.